Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Ny kommunikationschef till Svenskt Vatten

    Ny kommunikationschef till Svenskt Vatten

    ​Branschorganisationen Svenskt Vatten värvar Mychèle Östman från Novamedia/Postkodlotteriet som ny kommunikationschef. Hon tillträder tjänsten i januari.

  • Svenska reningsverk redovisar omfattande miljöförbättringar i hela landet: Så går vi till kretslopp istället för förbränning

    Svenska reningsverk redovisar omfattande miljöförbättringar i hela landet: Så går vi till kretslopp istället för förbränning

    NY RAPPORT: Så går vi till kretslopp istället för förbränning Under de senaste sju åren har kvaliteten på avloppsvatten och slam förbättrats genom ett aktivt uppströmsarbete. Det framgår i en årsrapport från Svenskt Vatten. Viktiga resurser som mull och näringsämnen kan därmed återanvändas i kretslopp, istället för att förloras i förbränning.

  • Sveriges godaste kranvatten kommer från Bromölla

    Sveriges godaste kranvatten kommer från Bromölla

    Kranvattentävlingen 2015 är avgjord och Bromölla står som vinnare. Juryn konstaterar med glädje att kranvattnet över hela landet blir godare och godare för varje år. Förutom Sveriges godaste kranvatten korades även Götalands godaste kranvatten (Bromölla), Svealands godaste kranvatten (Västerås) och Norrlands godaste kranvatten (Timrå).

  • Kritik mot vattendirektivet på möte i Milano

    När 27 länder samlas i Milano för att diskutera framtidens vattenförsörjning framför Sverige kritik mot delar av EU:s vattendirektiv. Svenskt Vatten vill att vattenfrågorna integreras i fler politikområden.

  • Biogasproduktionen ökar men kortsiktig politik minskar investeringsviljan

    Biogasproduktionen ökar men kortsiktig politik minskar investeringsviljan

    Idag publiceras rapporten ’Produktion och användning av biogas och rötrester år 2014’. Andelen biogas som uppgraderas till fordonsgas vid reningsverken hade en mycket positiv utveckling fram till 2012. De senaste två åren ser vi dock ingen ökning alls. Det är en trend som behöver brytas. Det saknas långsiktiga beslut från regeringen om de ekonomiska förutsättningarna för biodrivmedelsproduktion.

  • Här är alla lokala jurymedlemmar i Kranvattentävlingen

    Här är alla lokala jurymedlemmar i Kranvattentävlingen

    I Kranvattentävlingen utser vi Sveriges godaste kranvatten. Juryduon Gunilla Hultgren Karell och Jan Holmström får hjälp av 22 smaksäkra vinkännare och nio nyfikna skolelever när de i nio regionfinaler över hela landet utser 18 finalister bland de 112 tävlande kommunerna.

  • Skolor tar del i arbetet att utse Sveriges godaste kranvatten! Vi besöker Luleå, Östersund, Västerås, Norrköping, Karlstad, Göteborg, Jönköping, Kalmar och Malmö

    Skolor tar del i arbetet att utse Sveriges godaste kranvatten! Vi besöker Luleå, Östersund, Västerås, Norrköping, Karlstad, Göteborg, Jönköping, Kalmar och Malmö

    I Kranvattentävlingen ska Sveriges godaste kranvatten koras. Arrangören är Svenskt Vatten och nio skolor står värd för regionfinalerna där de arton finalisterna skall utses. En elev från varje skola kommer att ingå i juryn som i övrigt består av erfarna sommelierer. Vatten är vårt viktigaste livsmedel men också en icke-fråga, därför bjuder vi in nästa generation att tycka till om vårt kranvatten.

  • Hushållens kostnader för vatten- och avloppstjänster ligger still

    Hushållens kostnader för vatten- och avloppstjänster ligger still

    ​Medelvärdet för brukningsavgiften för en ”normalvilla” höjdes med 3,5 % 2015. Det är en höjning i samma storleksordning som tidigare år. Svenskt Vatten bedömer att taxorna kommer att behöva höjas i snabbare takt framöver beroende på investeringsbehov och ökande krav på vatten och avloppstjänsterna.

  • Juryduo på jakt efter Sveriges godaste kranvatten

    Juryduo på jakt efter Sveriges godaste kranvatten

    Dryckesproffsen Gunilla Hultgren Karell och Jan Holmström är juryduon som i Kranvattentävlingen 2015 ska hitta Sveriges godaste kranvatten. Tillsammans med smaksäkra sommelierer från hela landet kommer de under ledning av juryns ordförande, kemisten Solveig Sommarström, att bedöma vårt kranvatten från norr till söder.

Visa mer