Gå direkt till innehåll
Skolor tar del i arbetet att utse Sveriges godaste kranvatten! Vi besöker Luleå, Östersund, Västerås, Norrköping, Karlstad, Göteborg, Jönköping, Kalmar och Malmö

Pressmeddelande -

Skolor tar del i arbetet att utse Sveriges godaste kranvatten! Vi besöker Luleå, Östersund, Västerås, Norrköping, Karlstad, Göteborg, Jönköping, Kalmar och Malmö

Nio skolor står värd för regionfinalerna i Kranvattentävlingen 2015 där de arton finalisterna skall utses. En elev från varje skola kommer att ingå i juryn som i övrigt består av erfarna sommelierer. Vatten är vårt viktigaste livsmedel men också en icke-fråga, därför bjuder vi in nästa generation att tycka till om vårt kranvatten.

Årets upplaga av Kranvattentävlingen äger rum på skolor runt om i landet. De nio skolor som har bjudits in att stå värd för tävlingen har alla ett aktivt miljöarbete (där vatten är en del) och lägger stor vikt på den mat och dryck som serveras.

Genom att vara i skolan skapar vi en naturlig plattform för diskussion och ett tillfälle för oss att lyssna på elevernas tankar och åsikter kring vatten. Det brukar räcka med att fråga hur en dag utan vatten skulle se ut för att sätta igång både tankar och engagemang, säger Linda Bühlmann, projektledare Kranvattentävlingen 2015, Svenskt Vatten.

Alla nio skolor kommer att genomföra vattenrelaterat skolarbete i samband med tävlingen för att skapa kunskap och väcka intresse hos eleverna. Gemensamt för alla skolor är att en elev utses att delta i juryarbetet för att utse vilka två kranvatten som går vidare till finalen.

Värdskolor och kontaktuppgifter

  • Måttsundsskolan, Luleå, Maria Palmgren: 070-601 14 44
  • Ängsmogården, ÖstersundGun Königsson: 070-317 94 22
  • Skiljeboskolan, Västerås, Maria Olausson, 076-231 34 17
  • Ljuraskolan, Norrköping, Christine Carlfjord, 073-020 12 61
  • Kronoparkskolan, Karlstad, Bernt Thyrell, 070-001 05 78
  • Fridaskolan, Göteborg, Anna Jörnvik, 031-381 61 09
  • Hovslättskolan, Jönköping, Krister Gustavsson, 036-10 37 60
  • Vasaskolan, Kalmar, Bo Gustavsson, 073-067 14 92
  • Djupadalsskolan, Malmö, Christina Simfelt, 070- 932 05 08

Kort om Kranvattentävlingen 2015. Alla Sveriges kommuner är inbjudna, en grupp sommelierer + en elev bedömer kranvattenbidragen under nio regionfinaler, perioden 15/9-1/10. Två från varje regionfinal går till final (den 21/10 i Stockholm) där Sveriges godaste vatten koras.

För frågor vänligen kontakta Linda Bühlmann, projektledare
tel: 070-790 58 88, epost:
linda.buhlmann@svensktvatten.se.

#kranvatten #svensktvatten

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vattenvision är att Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav och tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma