Följ Svenskt Vatten AB

Ny kommunikationschef till Svenskt Vatten

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2015 12:05 CET

Branschorganisationen Svenskt Vatten värvar Mychèle Östman från Novamedia/Postkodlotteriet som ny kommunikationschef. Hon tillträder tjänsten i januari.

Svenskt Vattens uppdrag är att stärka vattentjänstverksamhetens position i samhället, ta tillvara medlemmarnas intressen och bidra till deras utveckling i frågor som berör vattentjänster. Organisationen har också en betydande samhällsuppgift för att få omvärlden att förstå vilken viktig roll vattentjänstföretagen spelar för en hållbar utveckling med friskt dricksvatten, rena sjöar och hav. Kommunikation med beslutsfattare, myndigheter och andra organisationer är en viktig del av rollen som företrädare för branschen.

– Vi är väldigt glada att Mychèle med sin gedigna erfarenhet och sitt starka driv nu kommer börja hos oss, säger Svenskt Vattens vd Anna Linusson. Nu kommer vi ta kommunikationen för att lyfta vattnets värde till nya höjder.

Mychèle Östman arbetade sju år som kommunikationsansvarig hos infrastrukturministern respektive socialförsäkringsministern i regeringskansliet innan hon 2013 tillträdde posten som ansvarig för public affairs på Novamedia.

– Svenskt Vatten är verkligen en organisation med stor relevans i vår tid. Tillgång till rent vatten är en brännande utvecklingsfråga globalt. Kunskap, teknik och hållbart nyttjande av vatten som resurs blir allt viktigare, även i Sverige. Jag har fått väldigt gott intryck av organisationen och det ska bli riktigt roligt att sätta igång arbetet tillsammans, säger Mychèle Östman.

Svenskt Vattenvision är att Sverige ska ha friskt dricksvatten, rena sjöar och hav och tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.