Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Vattenfilmtävlingen 2009 – en succé!

    Vattenfilmtävlingen 2009 – en succé!

    I söndags var det sista dagen att lämna in bidragen till höstens stora tävling. Deltagare i tävlingen är elever i nian och gymnasiet. Drygt 120 bidrag har kommit in från skolor i hela Sverige. Dessa finns att se på: www.vattenfilm.se

  • Svenskt Vatten välkomnar ny slamförordning

    Efter flera år av väntan har nu Naturvårdsverket presenterat det efterlängtade förslaget till ny förordning för användning av slam inom jord- och skogsbruk samt anläggningsjord.

  • Nu har EU-domstolen meddelat slutlig dom och Sverige vann

    EU-domstolen har idag lämnat slutlig dom i åtalet mot Sverige när det gäller efterlevnaden av avloppsdirektivet. Åtalet ogillas. Svenska VA-kunder i kommuner i Norrland och i södra Sveriges inland kommer därmed slippa att drabbas av över 2000 miljoner i extra kostnader.

  • Svenskt Vatten stödjer nytt forskningskluster i Mälardalen

    Svenskt Vatten Utveckling (SVU) har beslutat att stödja ett nybildat forskningskluster i Mälardalen med 6,35 miljoner kronor över tre år. Det är forskning och utbildning inom vatten och avlopp (VA) som ska stärkas genom bildandet av ett kompetensstarkt VA-kluster i regionen.

  • Vattenfilmtävlingen – Sveriges största filmtävling!

    Vattenfilmtävlingen – Sveriges största filmtävling!

    Svenskt Vatten arrangerar i höst "Vattenfilmtävlingen" där alla elever i nian och gymnasiet bjuds in för att delta. Tävlingsuppgiften är att skapa en egen informationsfilm om hur viktigt rent vatten är för människor och samhälle, och via filmen påverka ungdomar att välja vattenbranschen som karriärväg. Tävlingen pågår under hösten med en prissumma på 30 000 kr och final i Stockholm.

  • Nytt vattenförslag kritiseras av Svenskt Vatten

    Ingen vet vad det kostar och besluten tas helt utan politisk diskussion. Det är två av bristerna som Svenskt Vatten, många kommuner och andra organisationer lyfter fram i sina yttranden till landets fem Vattenmyndigheter.

  • Kranvatten – samma pris som för 10 år sedan.

    Kranvatten – samma pris som för 10 år sedan.

    I genomsnitt får varje person i ett hushåll 180 liter dricksvatten av hög kvalitet hemlevererat per dygn. Efter användning renas vattnet innan det återsänds till kretsloppet. Ett genomsnittligt hushåll i Sverige betalar ca 12 kronor per dygn för denna tjänst, vilket motsvarar samma prisnivå som för 10 år sedan.

  • Hållbar stad kräver politisk samverkan

    Samhällsfrågor kräver att politiker vågar ta obekväma beslut och samarbetar. Hade vi inte gjort det i Jönköping hade vi aldrig kommit så långt, sa Acko Ankarberg vid Almedalsseminariet "Den hållbara staden byggs underifrån". Seminariet arrangerades av Avfall Sverige, Gasföreningen, Svensk Fjärrvärme och SvensktVatten.

  • Sverige vann mot EU-kommissionen

    EU-domstolen har idag lämnat ett förslag som innebär att åtalet mot Sverige när det gäller efterlevnaden av avloppsdirektivet, ogillas. Svenska VA-kunder i kommuner i Norrland och i södra Sveriges inland kan därmed slippa att drabbas av över 2000 miljoner i extra kostnader.

Visa mer