Gå direkt till innehåll
Vilken kommun har Sveriges godaste kranvatten

Pressmeddelande -

Vilken kommun har Sveriges godaste kranvatten

Kranvatten. Har du tänkt på hur gott det är? Branschorganisationen Svenskt Vatten arrangerar Kranvattentävlingen 2015 där en kunnig jury smakar och bedömer kranvatten från hela landet och utser Sveriges godaste kranvatten. Falu kommun är regerande mästare, vem vinner 2015?

”Absolut rent med fina mineraltoner, fräschör och kylig elegans. Törstsläckare av allra högsta klass”, så löd juryns motivering 2010 när Falu kommun tog hem segern.

Vatten är en fantastisk naturresurs som vi alla har tillgång till direkt i kranen, det är gott, hälsosamt, lokalproducerat och nästan gratis. Vårt kranvatten är en riktig förmån, men ofta pratar vi mer om hög teknisk standard och tillgång snarare än smak och upplevelse - det vill vi ändra på med Kranvattentävlingen, säger Anna Linusson, VD på Svenskt Vatten.

Hur går det till?
Alla kommuner är välkomna att delta i Kranvattentävlingen. Under perioden 15/9 till 1/10 genomförs tio regionfinaler där en jury smakar och bedömer alla bidrag. Två bidrag från varje regionfinal går vidare till riksfinalen i Stockholm den 16/10 där vi korar Sveriges godaste kranvatten.

Kranvattentävlingen har genomförts tre gånger tidigare, vinnarkommunerna är Härryda kommun (1997), Lilla Edets kommun (2005) och Falu kommun (2010).

Mer information kring Kranvattentävlingen 2015 finns på www.svensktvatten.se.
För frågor vänligen kontakta: Linda Bühlmann, projektledare Kranvattentävlingen 2015,
tel: 070-790 58 88, epost: linda.buhlmann@svensktvatten.se.

#kranvatten

Ämnen

Taggar


Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Relaterat material

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 8,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma