Följ Svenskt Vatten AB

Vilken kommun har det godaste kranvattnet?

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2020 09:00 CEST

Kranvatten är vårt viktigaste livsmedel och detta vill vi på Svenskt Vatten lyfta genom att kora Sveriges godaste vatten.

Var femte år genomförs Kranvattentävlingen och i år gör vi det under oktober månad. Finalen anordnas i Stockholm i november och då korar vi Sveriges godaste kranvatten. Innan dess har deltävlingar genomförts runt om i Sverige. Från Kalix i norr till Bromölla i söder, med sammanlagt tio olika deltävlingar.

-Just nu finkammar vi landet för att hitta Sveriges godaste kommunala kranvatten. Men vi behöver hjälp! Den lokala kunskapen är avgörande, så jag vill verkligen uppmana alla kommunala vattengourméer att anmäla sig eller ta kontakt med oss, säger Pär Dalhielm

Men Kranvattentävlingen handlar om mer än att bara utse Sveriges godaste kranvatten.

Vattenfrågan förtjänas att lyftas ur en rad olika perspektiv. Med Kranvattentävlingen kan vi tillsammans adressera de VA-relaterade utmaningarna kommunerna idag står inför. Kranvattentävlingen är ett tillfälle för att lyfta frågan medialt tillsammans, kommunen och VA-branschen.

Kranvattentävlingen har ett starkt kommunikativt budskap. Tillsammans skapar vi nyheter om hur förutsättningar ser ut i våra olika kommuner. Svenskt Vatten tillhandahåller här en arena där vi tillsammans under en hel förmiddag talar om vårt mest värdefulla - kranvattnet. Vår förhoppning är att under tävlingen skapa en arena för att diskutera vägar till framtida kompetens, bättre samverkan och starkare genomslagskraft.

Vill du veta mer om tävlingen eller har andra frågor?
Kontakta Sofia Larsson på mejl sofia.larsson@svensktvatten.se eller på telefonnummer 072-40 20 698. 

Läs mer om tävlingen

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.