Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vattenstämman 2013 i Umeå 14-15 maj

Den 14-15 maj hålls Vattenstämman i Umeå Folkets hus. Vattenstämman, som arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten, är en mötesplats för vatten-, miljö- och samhällsplanerar-Sverige. Det är även en politisk arena för samtal om vatten i syfte att skapa hållbara vattentjänster.

Vattenstämman vänder sig till kommunala företrädare, länsstyrelser/vattenmyndigheter, övriga statliga myndigheter, universitet och högskolor, företag och intresseorganisationer som hanterar vattenfrågor i sitt arbete. Ca 500 personer från hela Sverige kommer till Vattenstämman.

Årets tema är "Vattnets kretslopp och hållbarhet" och programmet har tre parallella seminarieblock:

- Sammanhållen vattenpolitik (Miljömålen, vattenbranschens utmaningar mm)

- Hållbara vattentjänster (Säkert dricksvatten, hållbar dagvattenhantering mm)

- Öppet spår (Seminarier arrangerade av olika intressenter med skiftande innehåll)

Läs mer om programmet här.

Hela programmet är öppet för massmedias deltagande och man anmäler sig på plats.

Välkomna!


Ämnen

Kategorier


Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste
livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma