Gå direkt till innehåll
SVERIGES GODASTE KRANVATTEN 2010 LANDAR I GÖTEBORG OCH SKÖVDE

Pressmeddelande -

SVERIGES GODASTE KRANVATTEN 2010 LANDAR I GÖTEBORG OCH SKÖVDE

Pressinbjudan: Kranvattentävlingen fortsätter sin turné genom Sverige. Den här veckan är vi i Göteborg och Skövde. Vår jury ska smaka sig fram till det absolut godaste vattnet med slutfinalen på Operakällaren i Stockholm den 17 november. De 20 finalisterna utses i regionala deltävlingar under september och oktober.

I Göteborg (12/10) tävlar, Alingsås, Falkenberg, Göteborg, Kungsbacka, Lerum, Lilla Edet, Mark, Munkedal, Mölndal, Partille, Sotenäs, Strömstad, Tranemo, Trollhättan, Uddevalla, Varberg och Vänersborg. När vi dyker upp i Skövde (13/10) deltar, Borås, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skövde, Tibro, Ulricehamn och Vara.

Nästa vecka åker vi till Malmö (19/10) och den sista delfinalen i Växjö (20/10).

Vi vill påminna om vilken fantastisk resurs vårt vatten är. I ett land som Sverige, där kranvattnet är rent och friskt finns ingen bra anledning att köpa sitt vatten på flaska för ett 500 till 1000 gånger högre pris. Tillverkningen och transporten av flaskorna innebär dessutom kostnader för miljön.

Årets tävling lägger ytterligare en dimension till begreppet smak. Deltävlingar och final äger rum på några av de bästa restaurangerna runt om i Sverige. Restauranger där krögarna ställer höga krav på kvalitet med närproducerade råvaror och där kranvattnet självklart hör hemma.

VI VÄLKOMNAR MEDIA ATT DELTA OCH BJUDER PÅ LUNCH.

Mischa Billing, Jan Holmström och Gunilla Hultgren Karell är några av Sveriges ledande och mest anlitade vinskribenter. Gruppen ingår i Allt om mats vingrupp. Vår kunniga jury väljer tillsammans med lokala sommelierer  vilka kommuner som går vidare till slutfinalen. Solveig Sommarström håller i provningen och deltar inte i omröstningen.

För ytterligare information och anmälan att medverka vänligen vänd er till Anne-Helene Sommarström 070-823 04 40. kranvattentavling@svensktvatten.se senast torsdagen den 23 september. Läs mer om tävlingen på www.svensktvatten.se.

Göteborg      12/10

Vi ska vara på GTS Konferens och festvåning, Erik Dahlbergsgatan 9

Juryn; Jan Holmström/sommelier, Thomas Norman driftschef på Wasa Allé, ordförande i Göteborgs sommelierförening, Iza Andersson restaurangchef /sommelier på Wasa Allé.

PROGRAM

10.00              Ankomst tävlande

                      Kaffe/te och smörgås

                      Märkning av flaskor

                      Presentation av juryn

11.00             Juryn börjar arbeta

12.00             Fototillfälle i juryrummet

12.15             Resultat och prisutdelning

12.30             Officiell lunch

Skövde         13/10

Vi befinner oss på Best Western Knistad Hotell, 541 92 Skövde, Tel 0500-49 90 00 info@knistad.se

PROGRAM

09.30             Svenskt Vatten och juryns ordförande anländer

10.00             Juryn anländer. Jan Holmström + två

                      Ankomst tävlande

                      Kaffe/te och smörgås

                      Märkning av flaskor

                      Presentation av juryn

Media anländer

11.00             Juryn börjar arbeta

12.00             Fototillfälle i juryrummet

12.15             Resultat och prisutdelning

12.30             Officiell lunch

Ämnen

Taggar


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från ca 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med ca 400 miljoner kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96