Gå direkt till innehåll
Svenskt Vatten stärker varumärket med hjälp av ny medarbetare

Pressmeddelande -

Svenskt Vatten stärker varumärket med hjälp av ny medarbetare

Branschorganisationen Svenskt Vatten blir kraftfullare inom kommunikation genom att rekrytera kommunikationsstrategen Kristina Melander.

Svenskt Vatten står inför sin hittills största nationella kommunikationssatsning där syftet är att informera allmänheten om hur viktigt rent vatten är. Kristinas viktigaste utmaningar blir att projektleda kommunikationssatsningen som är ett flerårigt samarbete mellan medlemskommunerna och att utveckla den årliga Vattenstämman.

– Jag ser fram emot att öka kännedomen om vatten, som är en central del i vårt kretslopp och hållbara samhälle, säger Kristina och fortsätter: – Friskt vatten är något som de flesta i Sverige tar för givet, men kan vi göra det även i framtiden? Vi måste ändra vårt beteendemönster för att behålla kvalitén på vårt viktigaste livsmedel.

Kristina har en magister i företagsekonomi med inriktningen marknadsföring och strategisk ledning. Tidigare har Kristina arbetat som kommunikationskonsult på Vattenfall, med påverkansfrågor på Unicef Sverige och som projektledare på PR-byrån Springtime.

– Med hjälp av Kristina, som har en bred kommunikationsbakgrund och erfarenhet av att samarbeta med både näringsliv och offentlig verksamhet, vill vi bli ännu bättre på att nå ut med våra budskap.
Särskilt roligt är det att Kristina också är utbildad inom CSR och har erfarenhet av utvecklings- och hållbarhetsfrågor, säger Lena Söderberg, VD på Svenskt Vatten. 

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi
företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i
Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8
miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste
livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

 De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma