Gå direkt till innehåll
Vattenstämman 2020 i Kalmar ställs in.
Vattenstämman 2020 i Kalmar ställs in.

Pressmeddelande -

Svenskt Vatten har beslutat att ställa in årets Vattenstämma i Kalmar på grund av Coronaviruset

Vi har under de senaste veckorna avvaktat utvecklingen för att bedöma möjligheten att genomföra stämman. Utifrån gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten väljer vi att inte genomföra en fysisk Vattenstämma i Kalmar.

Svenskt Vattens föreningsstämma kommer att genomföras via webb tisdagen den 12 maj kl. 16.00 enligt föreningens stadgar för årsstämma.

Vidare kommer Svenskt Vatten erbjuda ett webbinar den 13 maj som omfattar utvalda delar av det ordinarie programmet. Mer information om detta presenteras inom kort.

- Svenskt Vatten ser mycket positivt på Kalmarbornas engagemang i vatten och klimatfrågor. Vidare finns stor förståelse och ödmjukhet för att en inställd Vattenstämma påverkar en redan pressad besöksnäring. Svenskt Vatten har därför beslutat att förlägga en annan branschträff i staden. Den 27-28 januari 2021 kommer Kalmar stå värd för NAM. En nationell konferens för kretslopp, miljö och avlopp där vi hoppas locka upp mot 400 besökare, säger Svenskt Vattens styrelseordförande Johan Persson. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Pär Dalhielm

Pär Dalhielm

Verkställande direktör 08-506 002 04

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma