Gå direkt till innehåll
På konferensen kommer experter från kommuner, myndigheter och branschföretag att samlas för att dela kunskap och erfarenheter för att garantera att vi kan ha rent vatten i kranen varje dag. Foto: Johan Bävman
På konferensen kommer experter från kommuner, myndigheter och branschföretag att samlas för att dela kunskap och erfarenheter för att garantera att vi kan ha rent vatten i kranen varje dag. Foto: Johan Bävman

Pressmeddelande -

Svenskt Vatten arrangerar nationell dricksvattenkonferens i Karlstad 16-17 oktober

Omkring 250 dricksvattenexperter kommer till Karlstad när Svenskt Vatten bjuder in till den årliga nationella dricksvattenkonferensen, Temat för konferensen är Hållbart byggande och förvaltning samt Dricksvattenkvalitet, två områden som är av yttersta vikt för framtidens dricksvattenförsörjning i Sverige.

Ämnen på konferensen:

  • Investeringar och stora infrastrukturprojekt: hur planerar vi, vad ska vi ta höjd för, när ska vi bygga ut, förnya eller bygga nytt?
  • Säkerhet och civilt försvar: ökad motståndskraft i samhällsviktig verksamhet, inklusive frågor om NATO.
  • Genomförande av dricksvattendirektivets krav: dricksvattenkvalitet och övervakning.
  • Omvärldsanalys och aktuella nyheter om svensk dricksvattenförsörjning.

Konferensen är en viktig mötesplats för experter och aktörer inom vattenbranschen att diskutera aktuella utmaningar och lösningar. Den erbjuder även ett unikt tillfälle att nätverka med kollegor från hela landet.

-Trygg tillgång till rent dricksvatten är alltid ett aktuellt ämne. Händelserna vid vattenverket i Bollnäs i helgen visar hur sårbar dricksvattenförsörjningen kan vara. På konferensen kommer experter från kommuner, myndigheter och branschföretag att samlas för att dela kunskap och erfarenheter för att garantera att vi kan ha rent vatten i kranen varje dag, säger Birger Wallsten, dricksvattenexpert på Svenskt Vatten.

Studiebesök är en stående programpunkt på den nationella dricksvattenkonferensen. I år får deltagarna möjlighet att besöka aktuella anläggningar, följa med på en översvämningspromenad och ta del av innovativa lösningar inom vattenförsörjningen.

-Vi står alla inför liknande utmaningar så det ska bli spännande att diskutera dem tillsammans. Vi kommer dessutom att presentera hur vi arbetar med att utveckla dricksvattenförsörjningen på Sörmon. I takt med att Karlstad växer behöver även dricksvattenförsörjningen växa och vi arbetar nu för att ta fram en säker och robust lösning som ska fungera även år 2100, säger Patrik Nilsen, VA-chef i Karlstads kommun.

Var: Karlstad CCC

När: 16 till 17 oktober 2024

Vill du som journalist veta mer om Nationella Dricksvattenkonferensen eller är intresserad av att närvara på konferensen? Hör av dig till Hedvig Elander, pressansvarig på Svenskt Vatten, hedvig.elander@svensktvatten.se 0709-78 66 83. Vill du veta mer Karlstads VA-organisation är du välkommen att kontakta Patrik Nilsen, tfn 054-540 65 78.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 9,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96
Hedvig Elander

Hedvig Elander

Presskontakt Pressansvarig 0709-78 66 83

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB

Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma