Gå direkt till innehåll
Skitgalleriet visar en värld bortom avloppet

Pressmeddelande -

Skitgalleriet visar en värld bortom avloppet

Konstutställning med skitjobbigt tema

Tre konstnärer, nio konstverk, ett stort miljöproblem. Vi spolar varje år ner 7 000 ton skräp i våra toaletter, dessutom hamnar stora mängder kemikalier i avloppet, vilket skadar vår miljö och vårt vatten.

För att åskådliggöra problemet har Mitt Vatten låtit tre unga konstnärer skapa konst av skräp insamlat från våra reningsverk. Konstverken samlas i en digital utställning som sätter fokus på Världstoalettdagen den 19 november, en officiell FN-dag som uppmärksammar att 2,5 miljarder människor saknar tillgång till toalett.

Konstverken visas under två månader från den 20 oktober på www.mittvatten.se/skitgalleriet. Där kan du läsa om hur konstnärerna arbetat med sina verk, hur de tänkt och varför de valt sina motiv. Du kan även se mer om vad som hamnar i våra avlopp men inte hör hemma där.

– Vi måste bli bättre på att ta hand om vårt avlopp och vatten, med Skitgalleriet vill vi få så många som möjligt att tänka till kring egna vanor och förändra sitt beteende, säger Kristina Melander, projektledare för Mitt Vatten.

För mer information om Mitt Vatten kontakta: Kristina Melander, projektledare Mitt Vatten, Svenskt Vatten, tel: 070-240 88 47, e-post: kristina.melander@svensktvatten.se.

Vill du prata med konstnärerna bakom Skitgalleriet och ta reda på mer om deras konstverk och det nedspolade skräpet? / Praktiska frågor: Kontakta Jonathan Webb, projektledare på Onemotion, tel: 072-311 55 29, e-post: jonathan.webb@onemotion.se.

Foto: montage, fotografer (uppifrån och nedåt): Angelica Barat Valdes, Saga Wendotte och Caroline Nord.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitt Vatten är en gemensam satsning av alla landets 290 vattentjänstverksamheter i Sverige. Syftet är att informera och uppmärksamma allmänheten om vikten av att ta hand om vårt vatten.

Ämnen

Taggar


Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste
livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Relaterat material

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 8,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma