Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Vilken kommun har Sveriges godaste kranvatten?

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Vilken kommun har Sveriges godaste kranvatten?

Var femte år genomförs Kranvattentävlingen och i år vaskar vi fram de 20 finalisterna under oktober månad. Finalen anordnas i Stockholm den 18 november, då korar vi kommunen med Sveriges godaste kranvatten. Innan dess har deltävlingar genomförts runt om i Sverige, från Kalix i norr till Bromölla i söder, med sammanlagt tio olika deltävlingar. En jury med erfarna sommelierer och vinkännare kommer bedöma 104 kommuners kranvatten.

Nästa vecka (V. 43) sker deltävlingar i:

Kalix - måndag 19 oktober

Umeå - tisdag 20 oktober

Sundsvall - onsdag 21 oktober

Gävle - torsdag 22 oktober

Till följd av coronapandemin genomförs tävlingen med de begränsningar och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten angivit. Det är därför viktigt att medierepresentanter använder anmälningslänken nedan.

Anmälan: Press, vänligen klicka här!

Juryns sammansättning består alltid av tre experter som reser till de olika tävlingarna samt två lokala experter från tävlingsorternas närhet.

Välkomna!

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma