Följ Svenskt Vatten AB

Pressinbjudan: Vattnets beslutsfattare samlas i Göteborg

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2016 08:00 CEST

Den 10-11 maj hålls Vattenstämman på Svenska Mässan i Göteborg. Vattenstämman, som arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten, är en mötesplats för vatten-, miljö- och samhällsplanerar-Sverige. Årets medarrangör är Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad och drygt 700 deltagare från hela Sverige kommer att samtala om vatten i syfte att skapa hållbara vattentjänster.

Temat för Vattenstämman 2016 är Vattnet i den hållbara kommunen. Under Vattenstämmans två dagar får vi bland annat ta del av dricksvattenutredningens slutbetänkande och en introduktion till den av regeringen nyligen tillsatta utredningen för att stärka klimatanpassningen i Sverige. Vi blickar även utåt internationellt och får en utblick i hur klimatanpassningsarbetet ser ut på andra ställen i Europa.

-10 maj kl 10.00 Invigningstal av bland andra Ann-Sofie Hermansson, Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

-11 maj kl 11.00 – 12.00 Hur fångar vi upp nyanlända med VA-kompetens?
Conny Larsson, KFS, Lisa Ström, Göteborgsregionens kommunalförbund, Maria Sigroth, Göteborgsregionens kommunalförbund, Eva Glaumann, IVA

-11 maj kl 14.20 – 15.10 Framtidens vattenförsörjning – en regional fråga
Exempel från bland annat regional vattenförsörjningsplan i Göteborg, Lena Blom, Kretslopp och vatten, Göteborg Stad.

-11 maj 15.30 – 16.30 Världsfotografen, filmaren och Vattenambassadören Mattias Klum
Vattenstämman avslutas med att Mattias Klum, ny vattenambassadör för de svenska vattnen, berättar om hur medvetenheten om vattnets värde kan ökas hos allmänheten.

Läs mer om programmet här

Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.