Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Vattenstämman 22-24 maj i Umeå

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Vattenstämman 22-24 maj i Umeå

De senaste årens stora torka och översvämningar i Europa påminner oss om att vatten är en resurs likt ingen annan. Sverige är inget undantag. Även vår vattenförsörjning står inför tuffa utmaningar med stora investeringsbehov, klimatförändringar och befolkningsökningar.

Vattenstämman är den självklara mötesplatsen och samtalsarenan i Sverige för vatten-, miljö- och samhällsplaneringsfrågor. På Vattenstämman samlas de som är verksamma eller förtroendevalda inom vatten- och avloppsreningsbranschen från hela Sverige.

– Vi arbetar i en dold, delvis osynlig verksamhet som helt plötsligt tar plats på en stor mötesarena. Det väcker intresse för vattenfrågan och Vakins unika förutsättningar och kompetens som norrländsk aktör. Förutom att det stärker vårt varumärke hoppas vi också att locka fler att välja vår bransch, säger Anna-Lena Fomin, Kund- och kommunikationschef vid Vakin.

Datum: 22-24 maj 2023
Plats: Umeå Folkets Hus, Skolgatan 59
Arrangör: Svenskt Vatten, värdkommun Umeå och VAKIN

Årets teman är:

  • Hållbar infrastruktur
  • Hållbar samordning och beredskap
  • Vatten i ett förändrat klimat

Media får gärna komma till Vattenstämman men behöver anmäla eventuell närvaro till fredrik.vinthagen@svensktvatten.se eller johan.sjoden@vakin.se

Se programmet

Välkomna!

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 9,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma