Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Vattenstämman 13-15 maj i Göteborg

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Vattenstämman 13-15 maj i Göteborg

Landets kommuner och dess förtroendevalda navigerar genom en tid av utmaningar och förändringar, präglad av hög inflation, stigande räntor och ökande arbetslöshet. I denna skiftande verklighet påverkas även Sveriges vattenförsörjning, där gigantiska investeringsbehov och eskalerande klimatförändringar skapar komplexa utmaningar.

Årets tema, "Konflikter och prioriteringar i en ny tid", är av brinnande aktualitet. Vi kommer att utforska en rad aspekter kring dessa utmaningar, med särskilt fokus på den pågående diskussionen om PFAS och dess påverkan, där både branschföreträdare och myndigheter deltar för att belysa frågan.

Vi är också hedrade att välkomna en rad talare som kommer att dela med sig av sin insikt och expertis. Debora Falk, som har arbetat i östra Ukraina för Internationella Rödakorskommittén, kommer att berätta om det viktiga arbetet med att tillhandahålla vatten till befolkningen i en konfliktdrabbad region. Från Försvarsmakten kommer Robin Eriksson att presentera de potentiella konsekvenserna för vår vattenförsörjning med Sveriges Natoanslutning.

Vi kommer också att få insikter från ekonomiska perspektiv, där Stefan Westerberg från Länsförsäkringar Bank kommer att belysa hushållens ekonomiska situation och deras känslighet för eventuella höjda VA-taxor. Dessutom kommer framstående röster från media, inklusive Sanna Rayman, Lisa Pelling och Adam Cwejman, att delta i ett panelsamtal om de utmaningar som finns i att säkra nödvändiga investeringar i Sveriges infrastruktur, som blir alltmer sliten.

Vi är glada över att även kunna presentera andra framstående talare, såsom Lars Danielsson, f.d. statssekreterare i Statsrådsberedningen och tidigare Sveriges EU-ambassadör.

Datum: 13-15 maj 2024
Plats:
Elite Park Avenue Hotel
Adress:
Kungsportsavenyn 36, Göteborg.

Media är varmt välkomna att delta vid Vattenstämman och kan vid eventuellt närvaro kontakta Fredrik Vinthagen på telefonnummer 0734-23 13 96 eller via e-post fredrik.vinthagen@svensktvatten.se.

Se det fullständiga programmet!

Ämnen


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 9,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma