Gå direkt till innehåll
Så här såg det ut i Örnsköldsvik i morse när tävlingsvattnet tappades upp i den Kranmärkta verksamheten hos Friskis & Svettis. På bilden Lisa Holmgren, Friskis & Svettis och Óla Shahrour, kvalitets- och miljöansvarig för VA hos MIVA.
Så här såg det ut i Örnsköldsvik i morse när tävlingsvattnet tappades upp i den Kranmärkta verksamheten hos Friskis & Svettis. På bilden Lisa Holmgren, Friskis & Svettis och Óla Shahrour, kvalitets- och miljöansvarig för VA hos MIVA.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Sveriges godaste kranvatten koras 18 november

Idag tappas det upp vattenprover i 20 kommuner från hela Sverige. Detta vatten ska sedan transporteras till Stockholm för att där avsmakas i riksfinalen i tävlingen om vilken kommun som har Sveriges godaste kranvatten.

De 20 kommuner som kvalificerat sig till riksfinalen är: Bengtsfors, Berg, Boden, Falun, Flen, Halmstad, Hässleholm, Höganäs, Kalix, Laxå, Mark, Mjölby, Nacka, Ockelbo, Strängnäs, Sundsvall, Ulricehamn, Vindeln, Örnsköldsvik och Östra Göinge.

Tid: Onsdag den 18 november kl. 08:30 – 10:00 (Juryn påbörjar sitt arbete redan från kl. 07:00.)

Plats: Stockholm Waterfront Congress Center, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm. Studion där vi ska vara ligger på plan 2 i konferensdelen, lokal C3.

Juryn som kommer att bedöma de olika vattnen och därefter utse en kommun som har Sveriges godaste kranvatten samt tre kommuner som får titlarna; Norrlands godaste kranvatten, Svealands godaste kranvatten och Götalands godaste kranvatten, består av fyra personer:

  • Gunilla Hultgren Karell, juryns ordförande, vinskribent
  • Mischa Billing, lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet och sommelier
  • Linda Pérez, vinskribent
  • Anders Melldén, sommelier och författare

Därutöver medverkar Solveig Sommarström, bl a. kemist och fd. laboratoriechef, som säkerställer att juryarbetet genomförs på ett rättvist och kontrollerat sätt.

Till följd av Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19, kommer tävlingen att sändas digitalt. Moderator för sändningen är Pär Strömberg.

Vill någon redaktion närvara under någon del av tävlingens genomförande, för t ex fotografering eller intervjuer, så behöver vi att du anmäler detta till: Fredrik Vinthagen, 0734-23 13 96. 

Välkommen!

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB

Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma