Gå direkt till innehåll
Maja från Kopparstaden, ett Kranmärkt kommunalt bostadsbolag, och Johnny Ström driftansvarig för vattenproduktionen fyller upp flaskor med Faluns bidrag till kranvattentävlingen.
Maja från Kopparstaden, ett Kranmärkt kommunalt bostadsbolag, och Johnny Ström driftansvarig för vattenproduktionen fyller upp flaskor med Faluns bidrag till kranvattentävlingen.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: På onsdag koras Sveriges godaste kranvatten

20 kommuner deltar i riksfinalen av tävlingen Sveriges godaste kranvatten 2020. De tävlande är: Bengtsfors, Berg, Boden, Falun, Flen, Halmstad, Hässleholm, Höganäs, Kalix, Laxå, Mark, Mjölby, Nacka, Ockelbo, Strängnäs, Sundsvall, Ulricehamn, Vindeln, Örnsköldsvik och Östra Göinge. Med Kranvattentävlingen vill Svenskt Vatten belysa frågan om vattnet som vårt viktigaste livsmedel och de utmaningar vi står inför.

Tid: Onsdag den 18 november kl. 08.30 – 10.00 (Juryn påbörjar sitt arbete från kl. 07.00.)

Plats: Stockholm Waterfront Congress Center, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm. Plan 2 i konferensdelen, lokal C3.

Länk:
till den digitala sändningen.

Hålltider
08.30 Vi hälsar er välkomna till Kranvattnets värld!
08.45 Sändningen startar och juryn provsmakar vattnet. Ni som tittar kommer att bjudas på olika inslag med tema vatten.
09.45 Vinnaren tillkännages

Jury
Gunilla Hultgren Karell, juryns ordförande, vinskribent
Mischa Billing, lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet och sommelier
Linda Pérez, vinskribent och sommelier
Anders Melldén, sommelier och författare

Moderator för sändningen är Pär Strömberg.

Vill någon redaktion närvara under någon del av tävlingens genomförande, för t ex fotografering eller intervjuer, så anmäl detta till: Fredrik Vinthagen, 0734-23 13 96.

Välkommen!

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB

Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma