Följ Svenskt Vatten AB

Pressinbjudan: Media hälsas välkomna till Vattenstämman 2018 i Helsingborg 22-23 maj

Pressmeddelande   •   Maj 22, 2018 08:30 CEST

Sveriges största samtalsarena för aktuella vattenfrågor

I höst är det allmänna val och Sveriges vattenpolitik behöver lyftas upp och diskuteras.Utmaningarna är många och handlar bland annat om översvämningar, vattenbrist, höjda taxor och gigantiska investeringsbehov.

Vatten är inte längre en självklarhet utan en kritisk samhällsbyggnadsfaktor. Utan fungerande VA-system – ingen attraktiv kommun för vare sig inflyttare, besökare eller företagare.

Vid årets Vattenstämma har vi därför samlat de flesta av riksdagspartiernas miljötalespersoner samt flera tunga kommunala politiska företrädare för att fördjupa och belysa situationen. Diskussionerna leds av Robert Aschberg.

På plats finns drygt 700 deltagare som består av kommunalpolitiskt förtroendevalda, tjänstemän samt forskare från hela Sverige.

Tid: Tisdag den 22 maj kl. 10.00 – 17.30 samt onsdag den 23 maj kl. 08.30 – 15.00

Plats: Helsingborg Arena, Mellersta Stenbocksgatan 14, Helsingborg

Fullständigt program

Välkommen!

Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt människors tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.