Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan; Kranvattentävling turnerar vidare!

Pressmeddelande -

Pressinbjudan; Kranvattentävling turnerar vidare!

Nu fortsätter Kranvattentävlingen på turné genom Sverige. Vår jury ska smaka sig fram till det absolut godaste vattnet med slutfinalen på Operakällaren i Stockholm den 17 november. De 20 finalisterna utses i regionala deltävlingar under september och oktober.

Den här veckan finns vi i Nyköping (21/9) och Linköping (22/9). OBS! Valdemarsvik och Vimmerby finns med i Linköping de nämndes inte i vårt tidigare PM.

Nästa anhalt är Luleå tisdagen den 28 september där följande kommuner tävlar; Boden, Gällivare, Kalix, Luleå, Skellefteå, Umeå, Vilhelmina, Vindeln, Älvsbyn och Överkalix.

Onsdagen den 29 september dyker vi upp i Torpshammar/Ånge där Härjedalen, Krokom, Nordanstig, Sundsvall, Timrå och Åre tävlar.

Vi vill påminna om vilken fantastisk resurs vårt vatten är. I ett land som Sverige, där kranvattnet är rent och friskt finns ingen bra anledning att köpa sitt vatten på flaska för ett 500 till 1000 gånger högre pris. Tillverkningen och transporten av flaskorna innebär dessutom kostnader för miljön.

Årets tävling kommer att lägga ytterligare en dimension till begreppet smak. Deltävlingar och final kommer att äga rum på några av de bästa restaurangerna runt om i Sverige. Restauranger där krögarna ställer höga krav på kvalitet med närproducerade råvaror och där kranvattnet självklart hör hemma.

VI VÄLKOMNAR MEDIA ATT DELTA OCH BJUDER PÅ LUNCH.

Mischa Billing, Jan Holmström och Gunilla Hultgren Karell är några av Sveriges ledande och mest anlitade vinskribenter. Gruppen ingår i Allt om mats vinprovargrupp. Vår kunniga jury kommer att tillsammans med lokala sommelierer välja vilka kommuner som går vidare till slutfinalen. Solveig Sommarström håller i provningen och deltar inte i omröstningen.

För ytterligare information och anmälan att medverka vänligen vänd er till Anne-Helene Sommarström 0708-23 04 40. kranvattentavling@svensktvatten.se senast torsdagen den 23 september. Läs mer om tävlingen på www.svensktvatten.se.

 

Luleå            28/9

Hemma Gastronomi/Simon Laiti, Norra Strandgatan 1, 972 39 Luleå, 0920- 22 00 02
www.hemmagastronomi.se

Juryn: Solveig Sommarström/ordförande, Mischa Billing/sommelier, Emelia Westerlund/sommelier + en lokal sommelier

Svenskt vatten: VD Lena Söderberg, Anne-Helene Sommarström/projektledare

PROGRAM

11.00             Presentation av tävlingen och deltagare

12.00             Fototillfälle i juryrummet

13.00             Resultat och prisutdelning

14.00             Officiell lunch

 

Torpshammar                   29/9 

Torpshammars Herrgård, Torpshammarsvägen 10, 84013 Torpshammar, 0691-205 80,

Juryn: Solveig Sommarström/ordförande, Mischa Billing/sommelier, Jan-Olov Enbom/driftschef, Jennie Särlefalk/sommelier

 Svenskt vatten: Anne-Helene Sommarström

PROGRAM 

11.00             Presentation av tävlingen och deltagare

12.00             Fototillfälle i juryrummet

13.00             Resultat och prisutdelning

14.00             Officiell lunch

Ämnen

Taggar


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från ca 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med ca 400 miljoner kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96