Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Kranvattentävling med lunch

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Kranvattentävling med lunch

Vilken kommun får stoltsera med Sveriges godaste kranvatten årgång 2010?
Den 21 och 22 september startar vi vår Sverigeturné för att finna Sveriges godaste kranvatten. Några av Sveriges främsta vinprovare ska smaka sig fram till det absolut godaste vattnet med slutfinalen på Operakällaren i Stockholm den 17 november. De 20 finalisterna utses i regionala deltävlingar under september och oktober.

Vi vill påminna om vilken fantastisk resurs vårt vatten är. I ett land som Sverige, där kranvattnet är rent och friskt finns ingen bra anledning att köpa sitt vatten på flaska för ett 500 till 1000 gånger högre pris. Tillverkningen och transporten av flaskorna innebär dessutom kostnader för miljön.

Årets tävling kommer att lägga ytterligare en dimension till begreppet smak. Deltävlingar och final kommer att äga rum på några av de bästa restaurangerna runt om i Sverige. Restauranger där krögarna ställer höga krav på kvalitet med närproducerade råvaror och där kranvattnet självklart hör hemma.

Turnén går genom tio orter och är förlagda hos några av våra främsta krögare med närodlat och ekologiskt på agendan, vi startar på Wreta Gestgifveri utanför Nyköping den 21 september där följande kommuner tävlar; Botkyrka, Nyköping, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta, Österåker, Katrineholm, Södertälje, Västerås, Eskilstuna, Enköping, Nynäshamn och Stockholm.

Den 22 september fortsätter vi till Linköping och Stångs Magasin där Finspång, Köping, Aneby, Norrköping, Vimmerby, Mjölby, Linköping, Tranås och Valdemarsvik tävlar. 

VI VÄLKOMNAR MEDIA ATT DELTA OCH BJUDER PÅ LUNCH.

Mischa Billing, Jan Holmström och Gunilla Hultgren Karell är några av Sveriges ledande och mest anlitade vinskribenter. Gruppen ingår i Allt om mats vingrupp. Varje år provar sig vingruppen igenom hela Systembolagets sortiment och sätter betyg. Vår kunniga jury kommer att tillsammans med lokala sommelierer välja vilka kommuner som går vidare till slutfinalen. Solveig Sommarström håller i provningen och deltar inte i omröstningen.

För ytterligare information och anmälan att medverka vänligen vänd er till Anne-Helene Sommarström 0708-23 04 40. kranvattentavling@svensktvatten.se senast torsdagen den 16 september. Läs mer om tävlingen på www.svensktvatten.se.

DAGSPROGRAM

Nyköping     21/9

Wreta Gestgifveri, Wreta Gård, 0155 - 720 22, wreta@wreta.com

Juryn: Solveig Sommarström/ordförande, Mischa Billing, Jonas Hammar/köksmästare, Jessica Petersson/sommelier

Svenskt Vatten: Gullvy Hedenberg/dricksvattenexpert,

Anne-Helene Sommarström/projektledare

10.30            Presentation av tävlingen och deltagare          

11.30             Fototillfälle i juryrummet

12.00             Resultat och prisutdelning

13.00             Lunch           

Linköping    22/9

Stångs Magasin, Södra Stånggatan 1, 013-31 21 00, info@stangsmagasin.se

Juryn: Solveig Sommarström/ordförande, Mischa Billing, David Moberg/sommelier, Christian Moborg/köksmästare

Svenskt Vatten: Gullvy Hedenberg/dricksvattenexpert,

Anne-Helene Sommarström/projektledare

10.30             Presentation av tävlingen och deltagare

11.30             Fototillfälle i juryrummet

12.00             Resultat och prisutdelning

13.00             Lunch           

Ämnen

Taggar


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från ca 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med ca 400 miljoner kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96