Följ Svenskt Vatten AB

Pressinbjudan: Efter Harvey’s framfart i Houston, vilka klimatanpassningsutmaningar har vi i Sverige?

Pressmeddelande   •   Sep 04, 2017 14:22 CEST

Svenskt Vatten bjuder in till ett heldagsseminarium med fokus på klimatanpassningsutredningens innehåll. Under dagen kommer vi också diskutera de frågor som inte utredningen gav svar på och hur vi kan klimatanpassa samhället på ett effektivt och ekonomiskt sätt.

Gilbert Nordenswan, jurist på Svenskt Vatten, deltog som expert i utredningen och ger sin syn på utredningens resultat. Svenskt Vattens förslag till förändringar i vattentjänstlagen för att bättre hantera dagvatten kommer även att presenteras.

- Utredningens titel är ”Vem har ansvaret?” och den frågan kvarstår. Klimatanpassningen i Sverige präglas snarare av ett oansvar och även om vi på Svenskt Vatten är positiva till att utredningen slår fast att detta är en samhällsplaneringsfråga så tycker vi inte att utredningen fullföljt sitt uppdrag. Svenskt Vatten anser att det hade behövts mer kraftfulla förslag och regeringen behöver tydligt klargöra vad som behöver göras, vem som ska göra det och hur det ska finansieras. Klimatanpassning är ett stort pussel med många aktörer och tyvärr bidrar klimatanpassningsutredningen endast med ett par pusselbitar, säger Gilbert Nordenswan.

Tid och plats
Tisdag den 5 september 2017 på Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4 i Malmö.
Start kl 9.00 (kaffe serveras från kl 8.30)
Avslut kl 16.00

Kontaktperson: Clara Lindgren, 0720 – 50 36 93

Media hälsas välkomna!

Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt människors tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.