Gå direkt till innehåll
Påminnelse om pressinbjudan: Välkommen till Vattenstämman 2022!

Pressmeddelande -

Påminnelse om pressinbjudan: Välkommen till Vattenstämman 2022!

Vattenstämman är den självklara mötesplatsen och samtalsarenan i Sverige för vatten-, miljö- och samhällsplaneringsfrågor. På Vattenstämman samlas de som är verksamma eller förtroendevalda inom vatten- och avloppsreningsbranschen från hela Sverige.

Datum: 10-11 maj 2022
Plats: Elite Hotel Marina Tower
Adress: Saltsjöqvarn kaj 25, 131 71 Nacka (karta)

Temat för årets stämma är ”Vattenvalet för framtiden”. Klimatet utmanar oss till anpassning och ansvar, samhället behöver rustas för att hantera ett förändrat klimat. VA-organisationerna och kommunerna har centrala roller men behöver verktyg och förutsättningar. Samtidigt lever vi i en orolig värld som utmanar oss till beredskap och åtgärder när den allmänna hotbilden stärks. Vatten är en samhällskritisk resurs som sätts under press. Dessutom ställer finansieringsbehovet nya krav på styrning och effektivitet. Branschen står inför enorma investeringsbehov. Hur löser vi behoven på bästa sätt och med vilka medel?

Vattenstämman 2022 är ett sk. hybridevent varför massmedias representanter kan välja mellan att delta på plats eller att följa programmet digitalt.

Anmälan sker via denna länk

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma