Följ Svenskt Vatten AB

Mårten Winkler prisas för bästa examensarbetet inom VA-området 2017

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2018 13:00 CEST

Svenskt Vatten delar årligen ut pris till "bästa examensarbete inom VA-området". Detta görs för att skapa ökad uppmärksamhet och attraktivitet för VA-området.

Priset detta år gick till Mårten Winkler, Luleå tekniska universitet, för arbetet ”Biologisk råvattenbehandling med avseende på järn och mangan vid dricksvattenproduktion - Reningskapacitet i fullskaligt diskfilter och pilotfilter med expanderad lera”.

- Mårten har gjort ett bra jobb med att hitta liknande undersökningar som verifierar resultaten i rapporten. Det ger en trygghet för läsaren. Det är också en tydlig redovisning av väl genomförda försök i pilot- och fullskala som ger tydlig anvisning på hur problemen kan lösas, säger Daniel Hellström, utvecklingsledare hos Svenskt Vatten.

Mer finns att läsa här!

Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt människors tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.