Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lena Söderberg ny VD för Svenskt Vatten

Lena Söderberg, nu VD och koncernchef för KRAV, blir ny VD för Svenskt Vatten. Lena efterträder Roger Bergström som efter 9 år som VD går i pension under hösten 2008.

Lena Söderberg är 53 år. Hon har under de senaste 7 åren varit VD för KRAV ekonomisk förening. Tidgare har Lena varit miljöchef inom Stockholms läns landsting och som konsult arbetat med miljövård, skog och markvård. Lena Söderberg är Civiljägmästare utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

- Genom Lena Söderberg får Svenskt Vatten en engagerad och tydlig ledare, med 25 års erfarenhet av arbetet med natur och miljöfrågor. Det säger Svenskt Vattens ordförande Anders Lago i en kommentar till rekryteringen. Lena har som VD för KRAV erfarenhet av att leda en organisation med starka värderingar, samtidigt som man agerar affärsmässigt på livsmedelsmarknaden. Den erfarenheten kommer hon ha nytta av som företrädare för ett av Sveriges absolut viktigaste livsmedel - dricksvattnet! - Ett spännande och ansvarsfullt uppdrag, säger Lena Söderberg. Vattenfrågorna är en av vår tids viktigaste frågor, såväl nationellt som globalt inte minst med beaktande av klimatförändringarna. Att få företräda den stora kompetens och de många engagerade medarbetare som arbetar med vatten och avlopp runt om i Sverige är ett förtroendeuppdrag, som jag är mycket glad och stolt över fortsätter Lena Söderberg. 

För ytterligare information, kontakta
Anders Lago, Svenskt Vattens ordförande, 0708 - 51 84 61
Lena Söderberg, 0706 - 22 78 46

Svenskt Vatten företräder vattentjänstföretagen i Sverige och vårt budskap är Friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från ca 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstföretagen inom den europeiska vattenbolagsrorganisationen EUREAU med ca 400 miljoner kunder.

 

Ämnen

Taggar


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96