Gå direkt till innehåll
Kranvattentävlingens resultat från Sundsvall

Pressmeddelande -

Kranvattentävlingens resultat från Sundsvall

7 kommuner tävlade i delfinalen i Sundsvall där juryn, Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Linda Pérez, samt de lokala juryrepresentanterna Johan Backeus och Jonas Hamlund, utsåg Sundsvall och Berg som finalister till riksfinalen i Stockholm den 18 november.

- Otroligt svårt där de små nyanserna avgjorde. Juryn var dock enig i resultatet, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell. 

Finalplats: Sundsvalls kommun

Juryns motivering: Ett gastronomiskt vatten med fräschör och struktur. Ett riktigt lyxvatten!

Finalplats: Bergs kommun
Juryns motivering: Ett vatten rent som kristall med schwung i eftersmaken. 

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Waterfront Congress Center i Stockholm den 18 november.

Till två kommuner som nästan nådde ända fram gav juryn hedersomnämnanden:

Hedersomnämnande: Timrå kommun

Juryns motivering: Ett coolt och krispigt vatten med finess.

Hedersomnämnande: Nordanstigs kommun

Juryns motivering: Ett sportigt och läskande vatten som släcker törsten.

Nästa deltävling sker i Gävle torsdagen den 22 oktober. Då deltar Tierps kommun, Ljusdals kommun, Mora kommun, Orsa kommun, Borlänge kommun, Östhammars kommun, Älvkarleby kommun, Ockelbo kommun, Hofors kommun, Falu kommun, Ovanåkers kommun, Bollnäs kommun och Gävle kommun.

I juryn ingår Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Linda Pérez samt de lokala representanterna Heli Jonsson från Mackmyra Svensk Whisky och Erik Vestin från Pastillfabriken.

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma