Gå direkt till innehåll
Kranvattentävlingens resultat från Karlstad

Pressmeddelande -

Kranvattentävlingens resultat från Karlstad

10 kommuner tävlade i delfinalen i Karlstad där juryn, Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Linda Peréz, samt de lokala juryrepresentanterna Anna Nordström, Löfbergs Lila och Hans Skan från Wermlands Brygghus, utsåg Bengtsfors och Laxå som finalister till riksfinalen i Stockholm den 18 november.

- Otroligt hög och jämn kvalitet mellan dessa vatten, men ändå tydligt vilka som ska gå vidare till finalen, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell. 

- Det var så jämt att vi denna gång hamnade på samma poäng för de tre vattnen som fick hedersomnämnanden.

Finalplats: Bengtsfors
Juryns motivering: Friskt och krispigt, som att dricka direkt ur en klar fjällbäck.

Finalplats: Laxå
Juryns motivering: Ett vatten med inbjudande fräschör. En perfekt och balanserad törstsläckare.

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Waterfront Congress Center i Stockholm den 18 november.

Till tre kommuner som nästan nådde ända fram gav juryn hedersomnämnanden:

Hedersomnämnande: Götene
Juryns motivering: Ett livligt vatten med angenäm mineralitet.

Hedersomnämnande: Karlstad
Juryns motivering: Ett vatten med fin rondör och klar, frisk eftersmak.

Hedersomnämnande: Malung-Sälen
Juryns motivering: Piggt, friskt och svalkande med karaktär.

Nästa deltävling sker i Mölndal på torsdag den 15 oktober. Då tävlar följande kommuner: Ulricehamn, Grästorp, Kungsbacka, Marks kommun, Falkenberg, Varberg, Borås, Göteborg, Hylte och Mölndal.

I juryn ingår Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Linda Pérez samt de lokala representanterna Patrik Sewerin, Restaurangchef och köksmästare på Gunnebo slott och Amanda Borneke, Hållbarhetsprofil/Entreprenör/Inspiratör.

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma