Gå direkt till innehåll
Kranvattentävlingens resultat från Gävle

Pressmeddelande -

Kranvattentävlingens resultat från Gävle

13 kommuner tävlade i delfinalen i Gävle där juryn, Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Linda Pérez, samt de lokala juryrepresentanterna Heli Jonsson från Mackmyra Svensk Whisky och Erik Vestin från Pastillfabriken, utsåg Falun och Ockelbo som finalister till riksfinalen i Stockholm den 18 november.

- En utmanande tävling med många goda vatten där juryn till sist kunde kristallisera ut fyra vatten som stack ut, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell.

- Vid samtliga 10 deltävlingar har vattnen hållit mycket hög kvalitet. Juryn har haft ett mycket svårt men roligt jobb.

Finalplats: Falu kommun
Juryns motivering: En vass törstsläckare med fin balans och glimten i ögat.

Finalplats: Ockelbo kommun
Juryns motivering: Ett vatten med glasklar skärpa och läskande eftersmak.

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Waterfront Congress Center i Stockholm den 18 november.

Till två kommuner som nästan nådde ända fram gav juryn hedersomnämnanden:

Hedersomnämnande: Gävle kommun
Juryns motivering: Ett vatten med struktur och bra drag.

Hedersomnämnande: Mora kommun
Juryns motivering: Ett vatten i hög klass med härlig fräschör.

Nästa tävlingstillfälle är RIKSFINALEN som sker på Stockholm Waterfront Congress Center onsdagen den 18 november. Då deltar följande 20 kommuner: Halmstad, Höganäs, Östra Göinge, Hässleholm, Nacka, Strängnäs, Flen, Mjölby, Bengtsfors, Laxå, Marks kommun, Ulricehamn, Kalix, Boden, Örnsköldsvik, Vindeln, Sundsvall, Berg, Falun och Ockelbo.

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma