Gå direkt till innehåll
Kranvattentävlingen i Umeå avgjord

Pressmeddelande -

Kranvattentävlingen i Umeå avgjord

6 kommuner tävlade i delfinalen i Umeå där juryn, Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Pär Strömberg, samt de lokala juryrepresentanterna Anna Hållsten (sommelier) och Dave Orman (ölsommelier), utsåg Örnsköldsvik och Vindeln som finalister till riksfinalen i Stockholm den 18 november.

- Som vanligt var det svårt eftersom kvaliteten genomgående är så hög, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell. 

Finalplats: Örnsköldsviks kommun
Juryns motivering: Törstsläckande ”vill-ha-vatten” med en ”kall själ”.

Finalplats: Vindelns kommun
Juryns motivering: Ett vatten med en krispig mineralitet. En cool törstsläckare.

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Waterfront Congress Center i Stockholm den 18 november.

Till två kommuner som nästan nådde ända fram gav juryn hedersomnämnanden:

Hedersomnämnande: Skellefteå kommun
Juryns motivering: Ett karaktärsfullt vatten med klingade fräschör.

Hedersomnämnande: Umeå kommun
Juryns motivering: Ett vatten med skön fyllighet och en bra munkänsla.

Nästa deltävling sker i Sundsvall onsdagen den 21 oktober. Då deltar Bergs kommun, Härjedalens kommun, Östersunds kommun, Nordanstigs kommun, Timrå kommun, Ånge kommun och Sundsvalls kommun.

I juryn ingår Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Pär Strömberg samt de lokala representanterna Johan Backeus, Årets kock 2017 och Jonas Hamlund, krögare som bland annat driver restaurangerna Bloco och Ping Pong i Sundsvall.

Ämnen

Taggar


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 8,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma