Gå direkt till innehåll
Kranvattentävlingen i Kalix avgjord

Pressmeddelande -

Kranvattentävlingen i Kalix avgjord

De högt rankade kommunerna, Kalix, Överkalix, Boden och Luleå tävlade i delfinalen i Kalix där juryn, Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Pär Strömberg, samt de lokala juryrepresentanterna David Palmbo (kock) och Åsa Andersson Ulvede (chokladpralinsskapare), utsåg Kalix och Boden som finalister till riksfinalen i Stockholm den 18 november.

- I denna deltävling var det de små detaljerna som avgjorde. Alla vattnen kändes väldigt rena och friska, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell.

Finalplats: Kalix
Juryns motivering: Ett förstklassigt vatten med självsäker elegans. Mer än bara ett glas vatten.

Finalplats: Boden
Juryns motivering: Ett rent och klart vatten med kling i eftersmaken. Premiumvatten av bästa snitt.

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Waterfront Congress Center i Stockholm den 18 november.

Till de två kommuner som kom väldigt nära att nå hela vägen gav juryn hedersomnämnanden:

Hedersomnämnande: Luleå
Juryns motivering: Ett vatten med len rondör och en balanserad munkänsla.

Hedersomnämnande: Överkalix
Juryns motivering: Ett vatten med personlig karaktär och tydlig fräschör.

Nästa deltävling sker i Umeå tisdagen den 20 oktober. Då deltar Nordmalings kommun, Skellefteå kommun, Robertsfors kommun, Vindelns kommun, Örnsköldsviks kommun och Umeå kommun.

I juryn ingår Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Pär Strömberg samt de lokala representanterna Anna Hållsten (sommelier och arrangör av Umeå smakfestival) och Dave Orman (ölsommelier och grundare av Umeå Beer Club)

Ämnen

Taggar


Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav.  Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 8,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma