Gå direkt till innehåll
Karin Ols blir ny chef hos Svenskt Vatten

Pressmeddelande -

Karin Ols blir ny chef hos Svenskt Vatten

Karin Ols blir ny chef på vattentjänstenheten vid branschorganisationen Svenskt Vatten. Hon har en bakgrund som bland annat civilingenjör inom Väg och Vatten vid Chalmers tekniska högskola (CTH) och har lång erfarenhet inom infrastruktur och anläggningsbranschen.

- Karin Ols är en spännande kraft med en mycket god ledarskapserfarenheter kombinerat med gedigen VA-erfarenhet och även erfarenhet från andra viktiga samhällssektorer konstaterar Anna Linusson, vd för Svenskt Vatten.

Karin Ols börjar den 29 augusti och har under sin karriär målmedvetet siktat mot arbeten där hon haft möjlighet att bidra till en positiv samhällsutveckling. Hon lämnar nu arbetet som VA – ansvarig inom Mälarenergi AB, där hon varit anställd de senaste 14 åren.

Karin Ols har tidigare varit anställd på Vägverket som innefattade arbeten vid infrastrukturentreprenader inom väg och bro samt chef för en affärsverksamhet inom Mälarenergi AB inom projekt, drift och underhåll av distributionsnäten VA samt fjärrvärme.

- Det känns oerhört roligt att få bli en i teamet på Svenskt Vatten och jag ser fram emot att nationellt få arbeta med de mycket viktiga områdena som långsiktigt hållbara vattentjänster innebär och de utmaningar som VA- branschen står inför, säger Karin Ols.

Ämnen

Taggar


Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96