Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inbjudan till presskonferens 14 maj i Umeå Folkets hus

I samband med Vattenstämman i Umeå presenterar Svenskt Vatten en helt ny rapport som bygger på en nationell genomgång av skyddet av vårt viktigaste livsmedel, vårt dricksvatten. Syftet har varit att kartlägga situationen i landet och få en bild av varför arbetet med att skydda våra dricksvattentäkter går så trögt.

Vårt dricksvatten har ett svagare skydd än vad det flesta vet. En helt ny sammanställning som SGU gjort på uppdrag av Svenskt Vatten visar att över 1 miljon konsumenter får sitt dricksvatten från vattentäkter som helt saknas skydd. Ytterligare 4 miljoner får sitt vatten från vattentäkter med ett delvisföråldrat och omodernt skydd.

Varför klarar vi inte av att skydda vårt dricksvatten? Vad eller vem stoppar arbetet? Svaret på dessa frågor ges vid presskonferensen.

Medverkar vid presskonferensen gör Johanna Lindgren, enhetschef vid
Svenskt Vatten samt Åsa Ögren, byggnadsnämndens ordförande i Umeå kommun.

Tid:  Tisdag den 14 maj, kl. 09.00

Plats:   Umeå Folkets hus, Tonsalen

Massmedia hälsas välkommen!


Ämnen

Taggar


Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste
livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96