Gå direkt till innehåll
Grattis alla lärare – nu finns Vattenskolan.se

Pressmeddelande -

Grattis alla lärare – nu finns Vattenskolan.se

Svenskt Vatten firar FN:s världsvattendag den 22 mars med att lansera skolsajten www.vattenskolan.se

Sajten vänder sig i första hand till mellanstadieelever och dess lärare, men andra kan också ha nytta av den. Följ med grodan Svea på hennes färd i vattnets väg.

Sajten innehåller massor med fakta om vatten och har särskilda äventyrsavsnitt om avloppsreningsverket, vattenverket och i hemmet. Självklart finns också en lärarhandledning med förslag på hur undervisningen kan läggas upp och olika experiment genomföras.

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma