Gå direkt till innehåll
Anne Adrup ny medarbetare hos Svenskt Vatten

Pressmeddelande -

Anne Adrup ny medarbetare hos Svenskt Vatten

Branschorganisationen Svenskt Vatten blir kraftfullare genom att rekrytera Anne Adrup från Sweco till en tjänst som är inriktad på medlemmarnas produktionsfrågor för dricksvatten och avloppsförsörjning främst inom området Rörnät och Klimat.

Den svenska vattentjänstbranschen står inför stora utmaningar beträffande frågor som kvalitet i ledningsbyggande, förnyelse, drift och underhåll av ledningsnät och dagvattenhantering. En påtaglig utmaning är arbetet med klimatanpassning, hållbar dagvattenhantering och översvämningsarbete, där det krävs lösningar som omfattar både teknik och påverkansarbete mot myndigheter och andra aktörer som t.ex. privata fastigheter och försäkringsbolag.

– Jag ser fram emot att arbeta med rörnäts- och klimatfrågor, det är frågor som känns väldigt viktiga inför framtiden, säger Anne Adrup.

- Jag vill känna att det jag gör är betydelsefullt för miljön. Jag vill kunna påverka och utveckla
vattentjänstsektorn och jag vill stötta andra, gärna med den tekniska utvecklingen.

Anne Adrup har läst Samhällsbyggnadsteknik vid Luleå Tekniska Universitet. För tillfället är Anne verksam som gruppchef för VA System hos Sweco.

- Anne kommer att bidra till att utveckla Svenskt Vattens verksamhet, inte minst med de breda kunskaper hon har och med sitt stora nätverk runt om i landet. Hon har stor vana av att arbeta i
och driva projekt. Det är också en styrka att Anne har erfarenhet både som kommunalt anställd och som konsult, säger Lena Söderberg, VD på Svenskt Vatten.

Anne Adrup tillträder tjänsten hos Svenskt Vatten den 20 januari 2014.

Ämnen

Taggar


Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste
livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Presskontakt

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96