Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

VD Anna Linusson lämnar Svenskt Vatten

Styrelsen för Svenskt Vatten har 14 mars gjort en överenskommelse med Anna Linusson som innebär att hon slutar som VD med omedelbar verkan.

Anna Linusson har som VD från 2014 genomfört förändringar i organisationen utifrån sitt uppdrag från styrelsen och har på ett bra sätt positionerat Svenskt Vatten som branschorganisation.

-Styrelsen gör nu bedömningen att det behövs en förändring på VD-posten för det fortsatta arbetet med att utveckla Svenskt Vatten. Rekrytering av ny VD påbörjas under våren, säger Johan Persson, styrelseordförande.

Tillförordnad VD på Svenskt Vatten är från och med 14 mars styrelsens vice ordförande Ulf Thysell, till vardags VD för Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp (NSVA).

För frågor kontakta:

Johan Persson

Ordförande Svenskt Vatten

070-374 43 03

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt människors tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma