Följ Svenskt Vatten AB

Vattenstämman 2013 i Umeå 14-15 maj

Pressmeddelande   •   Maj 08, 2013 14:58 CEST

Den 14-15 maj hålls Vattenstämman i Umeå Folkets hus. Vattenstämman, som arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten, är en mötesplats för vatten-, miljö- och samhällsplanerar-Sverige. Det är även en politisk arena för samtal om vatten i syfte att skapa hållbara vattentjänster.

Vattenstämman vänder sig till kommunala företrädare, länsstyrelser/vattenmyndigheter, övriga statliga myndigheter, universitet och högskolor, företag och intresseorganisationer som hanterar vattenfrågor i sitt arbete. Ca 500 personer från hela Sverige kommer till Vattenstämman.

Årets tema är "Vattnets kretslopp och hållbarhet" och programmet har tre parallella seminarieblock:

- Sammanhållen vattenpolitik (Miljömålen, vattenbranschens utmaningar mm)

- Hållbara vattentjänster (Säkert dricksvatten, hållbar dagvattenhantering mm)

- Öppet spår (Seminarier arrangerade av olika intressenter med skiftande innehåll)

Läs mer om programmet här.

Hela programmet är öppet för massmedias deltagande och man anmäler sig på plats.

Välkomna!


Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste
livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.