Gå direkt till innehåll
Sveriges godaste kranvatten 2010 kommer ifrån Falun

Pressmeddelande -

Sveriges godaste kranvatten 2010 kommer ifrån Falun

”Absolut rent med fina mineraltoner, fräschör och kylig elegans. Törstsläckare av allra högsta klass.”

Så löd motiveringen från vår erfarna jury, Mischa Billing, Jan Holmström och Gunilla Hultgren Karell som alla tre ingår i Allt om mats vinprovargrupp. De två ledamöterna som varit med på de två tidigare tävlingarna 1997 och 2005, konstaterar att vattnet överlag blivit mycket godare vilket är fantastiskt för Sverige men tuffare för juryn.

Under slutfinalen utsåg vi Godaste vatten i Götaland, Svealand och Norrland.

Godaste vatten Götaland finns i Växjö.

”Lättsamt utsökt med vitaliserande friskhet. Ger mersmak.”

Godaste vatten Svealand finns i Falu kommun.

Godaste vatten Norrland finns i Umeå.

”Mjukt och fokuserat med spänstig mineralitet. Lång flödande frisk eftersmak.”

De kommuner som kvalificerat sig för riksfinalen i Stockholm den 17 november var:

Falkenberg, Falu kommun, Höganäs, Kalmar, Kristianstad, Kumla, Lilla Edet, Linköping, Mariestad, Mora, Nynäshamn, Stockholm, Sundsvall, Timrå, Ulricehamn, Umeå, Valdemarsvik, Växjö, Årjäng och Överkalix.

- Syftet med tävlingen är att påminna om att det svenska kranvattnet håller en mycket hög klass. Vattnet som strömmar i våra ledningar är inte bara av teknisk hög kvalitet, det smakar gott också, säger Lena Söderberg, VD på Svenskt Vatten.

Delfinalerna under hösten har ägt rum på några av våra bästa restauranger där krögarna ställer höga krav på kvalitet med närproducerade och ofta ekologiska råvaror och där kranvattnet självklart hör hemma.

- Just nu finns ett stort intresse för miljö, mat och hälsa.  Vårt vatten är närtappad lyx till en genomsnittlig kostnad av 2,7 öre litern, avslutar Lena Söderberg.

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma