Följ Svenskt Vatten AB

Svenskt Vatten stärker varumärket med hjälp av ny medarbetare

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2013 09:00 CET

Branschorganisationen Svenskt Vatten blir kraftfullare inom kommunikation genom att rekrytera kommunikationsstrategen Kristina Melander.

Svenskt Vatten står inför sin hittills största nationella kommunikationssatsning där syftet är att informera allmänheten om hur viktigt rent vatten är. Kristinas viktigaste utmaningar blir att projektleda kommunikationssatsningen som är ett flerårigt samarbete mellan medlemskommunerna och att utveckla den årliga Vattenstämman.

– Jag ser fram emot att öka kännedomen om vatten, som är en central del i vårt kretslopp och hållbara samhälle, säger Kristina och fortsätter: – Friskt vatten är något som de flesta i Sverige tar för givet, men kan vi göra det även i framtiden? Vi måste ändra vårt beteendemönster för att behålla kvalitén på vårt viktigaste livsmedel.

Kristina har en magister i företagsekonomi med inriktningen marknadsföring och strategisk ledning. Tidigare har Kristina arbetat som kommunikationskonsult på Vattenfall, med påverkansfrågor på Unicef Sverige och som projektledare på PR-byrån Springtime.

– Med hjälp av Kristina, som har en bred kommunikationsbakgrund och erfarenhet av att samarbeta med både näringsliv och offentlig verksamhet, vill vi bli ännu bättre på att nå ut med våra budskap.
Särskilt roligt är det att Kristina också är utbildad inom CSR och har erfarenhet av utvecklings- och hållbarhetsfrågor, säger Lena Söderberg, VD på Svenskt Vatten. 

Svenskt Vattenvision är friskt vatten, rena sjöar och hav. Vi
företräder de kommunala vattentjänstföretagen i Sverige. Medlemmarna i
Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8
miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste
livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag.

 De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.