Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny VD för Svenskt Vatten

Pär Dalhielm, idag direktör för förvaltningen Stöd, fritid och entreprenad i Västerås stad, blir från 1 november ny vd på Svenskt Vatten. Han har en bred erfarenhet från politiskt styrda organisationer så väl på kommunal, regional som nationell nivå.

Genom sitt arbete i Västerås stad och tidigare i en rad olika befattningar på Skogsstyrelsen, är han van att hantera en verksamhet där både de dagliga operativa och de långsiktiga strategiska frågorna måste utgöra en fungerande helhet. Under tolv år har han varit chef och ledare på myndighets- och koncernledningsnivå.

- Sverige står inför stora utmaningar i form av både torka och skyfall och enorma investeringsbehov i vattenförsörjning, avloppsrening och klimatanpassning. Vi är mycket glada över att Pär Dahlhielm vill leda och utveckla Svenskt Vatten i denna minst sagt utmanande situation, säger Johan Persson, styrelseordförande i Svenskt Vatten.

Pär Dalhielm är 40 år, bor med sin familj i Västerås och är en mountainbikeåkare på hög nivå. Han har sin akademiska bakgrund som miljövetare från Malmö högskola, studier i nationalekonomi i Lund och på senare år en MBA.

- Mitt nya uppdrag känns fantastiskt kul och oerhört bra i både hjärta och hjärna, säger Pär Dalhielm. Svenskt Vattens arbetar ju i högsta grad med framtidsfrågor, viktiga för alla människor.

Pär Dalhielm tillträder 1 november och fram till dess fortsätter Ulf Thysell som tillförordnad VD.

För mer information kontakta:

Johan Persson, styrelseordförande telefon 070-374 43 03

Fredrik Vinthagen, pressansvarig tel 0734-23 13 96

Ämnen


Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt människors tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma