Gå direkt till innehåll
Kranvattentävlingens delfinal i Grythyttan avgjord

Pressmeddelande -

Kranvattentävlingens delfinal i Grythyttan avgjord

Vi vill påminna om vilken fantastisk resurs vårt vatten är. I Sverige är kranvattnet rent och friskt och dessutom fantastiskt som måltidsdryck. I årets kranvattentävling ligger deltävlingar och final på några av de bästa restaurangerna runt om i Sverige. Restauranger där krögarna ställer höga krav på kvalitet med närproducerade råvaror och där kranvattnet självklart hör hemma. 

I dagens deltävling i Grythyttan deltog Hällefors, Forshaga, Grums, Hammarö, Karlskoga, Karlstad, Kumla, Kungsör, Lekeberg, Skinnskatteberg, Surahammar, Uppsala, Årjäng och Örebro.  I juryn satt Gunilla Hultgren Karell, Gustav Widell, restaurangchef och Linus Johannesson, sommelier på Grythyttan. Solveig Sommarström var ordförande.

Resultatet blev enligt följande:

1:a plats: Årjäng
Juryns motivering: Magnifikt och härligt med fräsch, klingande friskhet med inslag av viss mineralitet. Ett riktigt coolt vatten som släcker törsten.

2:a plats: Kumla
Juryns motivering: Friskt och stramt med toner av mineraler och skog. Klingar ut i en härlig, läskande känsla.

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Café Opera i Stockholm den 17 november.

Juryn gav även särskilda hedersomnämnanden till följande kommuner:

3:e plats: Karlstad
Juryns motivering: Läskande med ren, finstämd smak. Drag av gräs och aningen mineral. Fint i sin egna speciella stil.

4:e plats: Uppsala
Juryns motivering: Balanserat och klart uppiggande. Ger en sval, frasig känsla.

Imorgon den 6 oktober avgörs deltävlingen i Rättvik hos ”Görgen på höjden” där Avesta, Bollnäs, Borlänge, Falu kommun, Gagnef, Gävle, Hofors, Leksand, Mora, Ockelbo, Orsa, Ovanåker, Rättvik, Smedjebacken, Söderhamn och Älvkarleby tävlar.

Välkomna!

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från ca 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med ca 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma