Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Naturskyddsföreningen blir Kranmärkt

Vid riksstämman i Uppsala 16-17 juni fattade Naturskyddsföreningen beslut om att låta kranmärka riksorganisationens verksamhet.

- Att välja bort förpackat och transporterat vatten och i stället uteslutande använda kranvatten är en av de enklaste åtgärderna som går att göra för miljön och den egna ekonomin, säger Karin Lexén, Naturskyddsföreningens generalsekreterare. Vi hoppas att fler organisationer gör det här frivilliga åtagandet.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten och som Svenskt Vatten och dess medlemmar står bakom. Om en verksamhet är Kranmärkt betyder det att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. 

Med kranvatten slipper man transporter och tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten. En liter flaskvatten kostar dessutom minst 250 gånger mer än samma mängd kranvatten, räknat på det billigaste flaskvattnet, köpt i en vanlig matbutik. Kranvatten är dessutom lokalproducerat och levereras direkt till din kran.

www.kranmarkt.se

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten arbetar för friskt dricksvatten, rena sjöar och hav samt människors tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster. Som branschorganisation för landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag arbetar vi aktivt med att företräda kommunernas VA-organisationers intressen för att få gehör i nationella och internationella sammanhang och med att bidra till medlemmarnas utveckling. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från cirka 8,5 miljoner anslutna kunder.

Kontakter

Dan Löfgren

Dan Löfgren

Senior strateg Svenskt Vatten Utveckling (SVU) 070-744 17 89

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma