Gå direkt till innehåll
Kranvattentävlingen i Växjö avgjord

Pressmeddelande -

Kranvattentävlingen i Växjö avgjord

17 kommuner tävlade på delfinalen i Växjö. Pm & Vänner serverade en fantastisk lunch till 45 deltagare efter att juryn, Jan Holmström, Fredrik Lundberg och Robert Andersson, utsåg Växjö och Kalmar som finalister till slutfinalen i Stockholm den 17 november. Växjö blev etta efter att ha satsat en halv miljard och tolv års arbete på att förbättra sitt vatten för sina invånare.

1:a plats: Växjö
Juryns motivering: Ett utsökt karaktärsfullt vatten man bara vill dricka mer av. Fantastiskt rent friskt och vitaliserande.

2:a plats: Kalmar
Juryns motivering: Ett underbart uppfriskande och rent vatten med härlig balans i mineralitet.

Båda dessa kommuner är därmed klara att delta i riksfinalen som sker på Operakällaren i Stockholm den 17 november.

Juryn gav hedersomnämnanden till följande kommuner:

3:e plats: Eksjö
Juryns motivering: Ett läskande friskt vatten som renar själ och hjärta.

4:e plats: Vetlanda
Juryns motivering: Ett rent friskt och ett uppiggande vatten som porlar glatt i glaset.

Ämnen

Kategorier


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma