Gå direkt till innehåll
Anders Finnson får Avlopp & Kretsloppspriset 2012

Pressmeddelande -

Anders Finnson får Avlopp & Kretsloppspriset 2012

Idag tillkännagav Avloppsguiden att årets Avlopp & Kretsloppspris går till Svenskt Vattens medarbetare Anders Finnson.

 Anders Finnson arbetar uthålligt och engagerat med uppströmsarbete och en viktig uppgift är att minska mängden oönskade ämnen till avloppsreningsverken såväl på nationell som på EU-nivå.

– Det här känns ju alldeles fantastiskt trevligt, säger Anders Finnson. Priset känns verkligen som ett stort erkännande av det arbete som genomförs av de nätverk jag har haft förmånen att jobba med, både när det gäller att minska användningen av farliga kemikalier i samhället och att återföra näringen. Inte minst de kollegor, organisationer och reningsverk jag arbetar med inom Revaq och Svenskt Vatten, men också lite äldre nätverk som Bra små avlopp, HSB:s Understenshöjden och Hammarby sjöstadsprojekten. När det gäller kemikalieområdet vill jag också hålla fram Internationella Kemikaliesekretariatet Chemsec, KTF, Svanen miljömärkning och ett mycket bra samarbete med Naturvårdsverket, miljörörelsen och Kemikalieinspektionen. Tack så mycket för priset.

Juryns motivering för att ge priset till Anders är:
Anders har engagerat arbetat med flera projekt syftande till ökad återföring av olika avloppsfraktioner. Anders är en starkt pådrivande kraft för "uppströmsarbete", med målet att återföra renare näring och minska användningen av miljöstörande ämnen i samhället. Engagemang, stor kunskap och nätverk är ledord för Anders arbete och som en sann debattör nyttjar han kommunikation och media som ett framgångsrikt verktyg.

– Det är viktigt med eldsjälar som Anders i vår bransch, säger Svenskt Vattens vd Lena Söderberg och gratulerar honom till priset.

Priset kommer att delas ut den 22 mars på Internationella Världsvattendagen. Det delas ut av Avloppsguiden AB och det är ett resestipendium på 20 000 kr, en toalett i Afrika genom Toaletter utan gränser och ett hedersdiplom.

Ämnen


Svenskt Vatten företräder vattentjänstleverantörerna i Sverige och vår vision är friskt vatten och rena sjöar. Medlemmarna i Svenskt Vatten levererar dricksvatten och tar emot avloppsvatten från 8 miljoner anslutna kunder. De är därmed Sveriges viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Svenskt Vatten företräder även de svenska vattentjänstleverantörerna inom den europeiska vattentjänstsorganisationen EUREAU med 400 miljoner kunder.

Kontakter

Fredrik Vinthagen

Fredrik Vinthagen

Presskontakt Kommunikationsstrateg Press & kommunikation 0734-23 13 96

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav

Svenskt Vatten arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Våra medlemmar, de kommunala VA-organisationerna, är landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag och tillhandahåller dricksvatten och avloppsvattenrening till 9,5 miljoner kunder. Vi arbetar aktivt för att stödja våra medlemmars utveckling och för att få gehör på nationella och internationella arenor.

Svenskt Vatten AB
Gustavslundsvägen 12
167 14 Bromma